K čemu jsou proteiny?

0

Ve skutečnosti skutečná spotřeba bílkovin v současné italské stravě mnohem převyšuje návrhy LARN (doporučený denní příjem stupňů živin) pro italskou populaci. Obvykle jsou pro každou klasifikaci vypracovány doporučené domovská stránka množství zdravé konzumace bílkovin:

  1. dospělí (včetně starších osob): 0,83 g na kg tělesné hmotnosti každý den, což znamená 62,25 g zdravých bílkovin denně pro 75kilového chlapa a 53,95 g denně pro 65kilovou ženu;
  2. kojenci, děti a také dospívající: mezi 0,83 g a také 1,31 g na kg tělesné hmotnosti denně, v závislosti na věku;
  3. nastávající ženy: dodatečný příjem 1 g, 9 g a také 28 g denně v prvním, druhém a třetím trimestru, konkrétně;

Kojící samice

Přidaná spotřeba 19 g denně během prvních 6 měsíců kojení a také 13 g každý den poté.

Důležité je vědět, že poměr mezi zdravými bílkovinami vegetariánského a domácího původu je nevyvážený ve prospěch těch posledních, které s sebou přinášejí přebytek ztužených tuků, zatímco konzumace zdravých vegetariánských bílkovin je obvykle spojena s velkou spotřebou. vláken.

Ty jsou cenným prvkem pro zdraví žaludeční soustavy i pro prevenci zásadních chronicko-degenerativních onemocnění.

  • Vzhledem k tomu, s ohledem na vyvážený jídelníček, by se určitě doporučovalo vyvážený příjem zdravých bílkovin, tedy příjem 50 % bílkovin vegetariánského začátku a 50 % živočišných.
  • K dnešnímu dni je těžké tuto rovnováhu respektovat, protože většina populace spojuje návrh zdravých bílkovin výhradně se svalovou hmotou a/nebo konzumací masa nebo ryb, čímž vylučuje skutečnost, že zdravé bílkoviny jsou přítomny v zelenině a že plus mají velkou biologickou hodnotu.
  • Jaké je správné množství zdravých bílkovin, které je třeba každý den přijmout? Proč může být dietní režim s vysokým obsahem zdravých bílkovin nebezpečný pro zdraví a pohodu?

Stefania Zamuner 17. prosince 2021

Pojďme společně zjistit funkci zdravých bílkovin a také to, proč bychom je neměli zneužívat.

Zdravé bílkoviny jsou živiny obecně se strukturní funkcí, což naznačuje, že v lidském těle mají tu vlastnost, že se stávají součástí mnoha tělesných struktur, pomáhají rozvíjet, posilovat a obnovovat svalové i organické struktury, které se během života opotřebovávají. jako musí být nutně nahrazen.

Z tohoto důvodu je jejich funkce zásadní, ale nemá mocnou vlastnost, je třeba jim poskytovat potravu ve skromných množstvích, stejně jako s ohledem na chronologický věk.

Jaké množství zdravých bílkovin je pro naše tělo správné?

Jaké množství zdravých bílkovin je pro naše tělo správnéMedicína doporučuje, že zdravé zdroje bílkovin by měly tvořit asi 10-12 % celkových kalorií.

Rostlinné bílkoviny a zdravé živočišné bílkoviny

Zdravé bílkoviny, které přijímáme s jídlem, jsou rozděleny přímo na vegetariánské a živočišné: ty první jsou přítomny v obilovinách a fazolích; poslední ve všech potravinách domácího původu, jako je maso a vedlejší produkty, ryby, mléko a vedlejší výrobky a také vejce.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno